ART RETRO - Mimmi

Jag heter Mimmi Scheibe och föddes 1972 i Nyköping. Det var härligt att växa upp på 70-talet. Min barndom var rödblanka träskor, myggbett, raketost, läppglans som smakade äpple, ABBA och festmiddag med elefantöra och pommes.

Från mina föräldrar har jag ärvt min kärlek till färg, form och design. Båda mina föräldrar har arbetat som ritare och pappa var “reklamare”. Skapandet var en naturlig del i min uppväxt. Som ung tecknade jag mest porträtt och djur i blyerts. Jag låg där på golvet, tuggade Jenka och ritade tills armarna domnade.  

Inom konst är jag autodidakt, men jag har en kreativ bakgrund genom fotokurser och en trädgårdsmästarutbildning med inriktning design. Tidigt 2000-tal designade och ritade jag trädgårdar både för offentliga rummet och till privatpersoner. Men jag kom till en punkt i livet då jag började tänka på vad jag helst av allt skulle vilja göra. Då insåg jag att i målandet mår jag som allra bäst. Tid och rum suddas ut och tankarna får susa runt som de vill. Och helst susar de bakåt i tiden. 

© 2020 Mimmi Scheibe All rights reserved