ART RETRO - Min retrokonst

Motiv

Motiven i mina bilder varierar, det kan vara ett stilleben av en retropryl, en ikonisk person eller en bild av en specifik händelse. Inspirationen hämtas i mitt inre arkiv av bildminnen.  Då jag själv är uppvuxen under 1970/80-tal så är det därifrån mina egna starkaste minnen kommer.

Stil  

Det är svårt att sortera in min stil i ett specifikt fack. Enkelheten i bildens komposition kan man finna i bland annat Art Déco. Det är mättat med färger, motiven är tydligt avbildade men inte fotorealistiska. Jag försöker också berätta en historia och förmedla en känsla.

Teknik 

Jag målar till största delen akvareller, ibland vått-i-vått men även torrt-i-torrt för att åstadkomma en skärpa. En del bilder består av blandteknik med inslag av tusch. Kvalité är viktigt och alla tavlor målas med kvalitetsfärg på det bästa pappret.

Min kick 

Det glömda, det dolda, det borttappade kan åter väckas till liv genom att minnet får sig en liten knuff. Det jag mest går igång på vid är reaktioner som ”Jaaa! just ja så var det”. Då blir jag alldeles varm inombords.  
Att en bild på en leksak eller en gammal konservburk, faktiskt öppnar upp en hel värld av minnesbilder, dofter, historier och händelser. Det är häftigt!  

© 2020 Mimmi Scheibe All rights reserved